Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iron Throne İnceleme
Yorum Sayısı: 9
Konu Sayısı: 8
Üyelik Tarihi: 12-05-2018
Rep Puanı: 0
#1
Mobil platformda dikkat çeken oyunu inceledik
Iron Throne, mobil platformda geliştirdiği MMORPG türündeki oyunlar ile adından sık sık söz ettiren Netmarble'ın en son ve iddialı oyunlarından birisi. Lineage 2 ile mobil platformda MMORPG olur mu sorusunun cevabını veren firma, 3 yıldır geliştirilen Iron Throne ile birlikte olayın içerisinde biraz da strateji unsurları katmayı başarıyor. 
Iron Throne İnceleme
Fantastik bir dünyayı içerisinde barındıran Iron Throne, birazdan da detaylarını vereceğim şehir geliştirme, kaynak toplama gibi dinamiklerin yanı sıra gayet keyifli bir savaş sistemine de sahip. Oyunun en büyük özelliği ise bilinen bu tarz dinamiklerde farklılaşmaya gitmesi. Özellikle savaş alanında yapılan müdahaleler ve savaşların sinematik bir şekilde ilerlemesi oyunun mobil platformlarda ne kadar farklı olduğunun da adeta altını çiziyor. Klasik strateji oyunlarında eğer bir savaştan yenik ayrılırsanız sahip olduğunuz çoğu şeyi kaybeder ve yeniden toplarlanmak için uzun bir sürece ihtiyacınız olur. Bu yüzden oyuncular büyük savaşlardan çoğu zaman kaçınırlar.

Iron Throne’un sahip olduğu savaş sistemi ile birlikte ise oyuncular savaştan korkmadan, gerçek bir savaşa hiç çekinmeden her an girebiliyorlar. Büyülü güçler, hükümdarlıklar ve ejderhalar ile dolu bir tarihe sahip olan Iron Throne, aslında adından da anlaşılabildiği gibi taht mücadelesi üzerine kurulu bir senaryoya sahip. Açılan farklı boyutlar ve hızlı bir giriş ile birlikte oyunun hikayesi de yavaş yavaş oyuncuya yedirilmeye devam ediyor. Bu noktada bir seçilmiş kişi dinamiği de oyuna eklenmiş. Çünkü inşa etme, geliştirme ve özel alanları aktif etme gibi unsurlar, hikaye anlamında bu seçilmiş kişi konusuna da bağlanmış. 
Iron Throne oldukça büyük ve açık bir harita yapısına sahip. Şehirden dışarı çıktığınız anda hem diğer oyuncular ile karşılaşıyor hem de yapacağınız ne kadar çok şey olduğunu anlamaya başlıyorsunuz. 

Iron-Throne_4.jpgPVP seçenekleri dışında tek kişilik savaş modları da bulunuyor

Oyunun temeli üretim, toplama, avcılık, inşa etme ve craft sistemi üzerine kurulu. Bu temel unsurları doğru bir şekilde gerçekleştirdiğiniz takdirde şehrinizi dilediğiniz ölçüde geliştirebiliyorsunuz. İlerleyen seviyelerde biraz beklemeniz gerekse de, oyun buradaki dengeyi de savaş unsurlarına ve diğer oynanış dinamiklerine yüklemiş. yani şehriniz bir yandan gelişirken onu beklemeniz gerekmiyor ve hem portallar hem de harita sisteminden savaşlara girerek zamanı daha efektif değerlendirebiliyorsunuz.
Savaş sisteminde ise dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar var. Öncelikle savaşa girmeden önce şehirde ihtiyacınız olan birlikleri basmanız gerekiyor ve dilerseniz onlara eğitim de verebiliyorsunuz. Savaştan hemen önce ise birliklerinizi doğru bir şekilde yerleştirmelisiniz. Yani önden okçuları sürerseniz karşıdaki birlikler onları tarumar edebilir. Bu nedenle diziliş önemli. Savaş anında ise zamanla kazandığınız ekstra özellikler ile bu savaşın gidişatını değiştirebiliyorsunuz. Savaş alanına devasa bir Ogre gönderebilir, ya da meteor yağmuru gibi etkenler ile düşman birliklerini bozguna uğratabilirsiniz. 



Tabi bu noktada kahraman sistemini de es geçmeyelim. Oyuna ordunuza önderlik de eden bir kahraman ile başlıyorsunuz ama bu sayı oynadıkça artıyor. Üstelik şehrinizi ve birliklerinizi geliştirebildiğiniz gibi kahramanlarınızı da geliştirebiliyorsunuz. Ayrıca her kahramanın farklı bir özelliği var. Örneğin kimisi inşa hızını arttırırken kimi ise kaynak toplamada size ekstra özellikler kazandırıyor. Aynı zamanda bu kahramanlara vereceğiniz aksesuarlar ile birlikte bu özellikleri çok daha aktif bir şekilde kullanıyor ve sürelerini düşürebiliyorsunuz. Seçtiğiniz kahramanları aynı zamanda farklı görevlere de atayabiliyorsunuz. İnşa özelliği yüksek olan kahramanları mimar olarak atayabilir ya da kaynak konusunda deneyimli olan kahramanları haznedarınız olarak seçebilirsiniz. Atama kısmında size fikir veren bilgin ya da kalenizi koruyan Muhafız Komutan gibi kısımlar da bulunuyor.

Alıntı:Kahramanlarınız hem savaşlarda hem de şehir kurmada önemli bir rol oynuyor
[size=undefined][size=undefined]

Oyunun kilit noktası ise şehrinizi ve kalenizi mümkün olduğunca geliştirmek. Burada yapacağınız geliştirmeler ve savaş birliklerinize hem de diğer oyunculara karşı sağlam durmanızı etkiliyor. Ayrıca gelişim gösterdikçe yeni özelliklerin kilidini de açıyorsunuz. Başta da söylediğim gibi her strateji oyununda olduğu gibi kaynak toğlama ve kaynak yönetimi Iron Throne'da da oldukça önemli. Kaynak konusunda sıkıntı yaşamamak için maden, çiftçilik gibi kısımlarda kendinizi geliştirmeniz gerekiyor.
Şehrinizde bulunan Boyut Kapısı bir nevi oyunun ilerleme evrelerinden ve tek kişilik senaryolarından birisi. Keşfetme üzerine olan oyunlardaki gibi burada da adım adım ilerliyor ve her adımda o görevin ödüllerini toplamaya başlıyorsunuz.

Iron-Throne_3.jpgSavaşa başlamadan önce yapacağınız dizilim oldukça önemli

Oyunda ayrıca PVP dinamikleri de oldukça önemli. Oyuncuların kendi aralarında oluşturduğu klanlar sayesinde diğer oyunculara karşı mücadele ederken kendi klanınızı da sıralamada yukarılara çıkarmaya çalışıyorsunuz. 20'ye 20 takım savaşı ya da 20 oyuncuya kadar destek veren Battle Royale modu gibi farklı modlar da oyunun ekstraları arasında yer alıyor.
Sonuç olarak Iron Throne, mobil platformda olmasına karşın önemli özelliklere sahip olan bir yapım. Iron Throne ayrıca başarılı grafikleriyle de oldukça iddialı ve mobil platformun sınırlarını zorluyor. Savaş sırasında çıkan ara sahneler hem sinematik yapısını güçlendirmiş hem de oyuna ayrı bir hava katmayı başarmış. Kısacası Iron Throne türü seven oyuncuları fazlasıyla tatmin edecek bir oyun olmayı başarmış da diyebiliriz.
[/size]



[/size]
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping